Sihy on sitä, että teemme joka päivä paremmin.

Sihy valmistaa, asentaa ja kunnossapitää teollisuuden putkistoja ja teräsrakenteita. Tavoitteenamme on, että meidät tunnetaan Suomen luotettavimpana esivalmistettujen putkistojen toimittajana ja asentajana.

 

Sihyn putkistot valmistetaan omalla konepajalla Raisiossa ja asennetaan asiakkaidemme kohteisiin ympäri maata. Erikoisosaamisemme kattaa laivanrakennuksen sekä prosessi- ja kemianteollisuuden esivalmistetut putkistot sekä painelaitteet ja niiden kunnossapidon. Asennukset suorittaa sisaryrityksemme Sihy Installations Oy.

Sihy aloitti putkistojen esivalmistuksen vuonna 1988, silloin nimellä Konepaja Sipilä & Hyvärinen. Nykyisin Sihy Oy:n ja Sihy Installationsin palveluksessa työskentelee yhteensä noin 70 henkilöä. Liikevaihtomme on vuonna 2019 noin 8 miljoonaa euroa.

Me uskomme siihen, että jatkuva toiminnan parantaminen on tie kestävään menestykseen. Sihyläisyys on sitä, että teemme joka päivä paremmin. Näin meillä on tapana sanoa – ja toimia. Etsimme aktiivisesti innovatiivisia ratkaisuja valmistukseen, jotta voimme tarjota asiakkaillemme kustannussäästöjä, entistäkin korkeampaa hitsauslaatua ja sekä nopeampia läpimenoaikoja. Investoimme konekantaan, suunnitteluun ja ihmisiin, koska uskomme että paras tulos syntyy osaavien ja vastuunsa kantavien ammattilaisten käsissä.

Esivalmistus digitalisoituu nyt

Viime vuosina Sihy on investoinut varsinkin tuotannon digitalisoimiseen. Sihyssä kehitetty esivalmistuksen tuotannonohjausjärjestelmä PipeCloud luotiin, jotta pystymme toimimaan tehokkaammin ja laadukkaammin kuin perinteisillä menetelmillä toimivat kilpailijamme.

PipeCloud hyödyntää suunnittelijoiden datan, yhdistää sen materiaalidataan, niputtaa työt sekä räätälöi ohjelmat työstökoneille ja työmääräimet eri työvaiheisiin. Kun työ on valmistunut, sen tulokset, geometria ja materiaalidata ovat työn tilaajan ja loppuasiakkaan käytettävissä.

PipeCloudin käyttö lisää työn tehokkuutta tilanteesta riippuen 20-100 prosenttia. Tuotantoa voidaan ohjata reaaliaikaisesti. Esimerkiksi hitsausurakan tapahtumat voidaan jäljittää yksittäisen sauman tasolle saakka. Mitattava fakta korvaa mutu-tason arvaukset.

Laadun ja turvallisuuden puolesta

Sihyn laatukäsikirja ja toimintajärjestelmä on rakennettu vastaamaan ISO9001:2008:n ja SFS EN 1090-1:n vaatimuksia. Hitsaustyöt suoritetaan ISO 3834-2:n vaatimusten mukaisesti. Sihy Oy:n laatujärjestelmä kattaa putkistojen, teräsrakenteiden ja painelaitteiden valmistuksen, kokoonpanon, asennuksen, ja kunnossapitopalvelut.

Inspecta on myöntänyt sertifikaatin hitsauksen laatujärjestelmällemme ISO 3834-2:2005:n mukaisesti sekä tuotantomme sisäiselle laadunvalvonnalle EN 1090-1:2009+A1:2011:nmukaisesti toteutusluokissa EXC1 ja EXC2. Hitsauskoordinoijana toimii tuotantopäällikkö Kari Hyvärinen IWS.

Sihyn materiaalin- ja projektinhallinta toteutetaan tuotannon ohjausjärjestelmällä aina tarjouslaskennasta tuotannon ohjaukseen ja varastonhallintaan asti. Hitsausmenetelmät ovat kattavat useimmissa perusaineryhmissä. Asennushenkilökunta on tulityö- ja työturvakoulutettua. Osa henkilökunnastamme on käynyt myös tieturva-, ensiapu- ja ATEX Räjähdysvaarallisten tilojen turvallisuus -koulutuksen.

UUTISIA SIHYSTÄ

Sihy on sitä, että teemme joka päivä paremmin.
Sihy on sitä, että teemme joka päivä paremmin.